RSS Feed

Görlitz – un oraș de Oscar

vezi toate articolele de
20 Jan 2015 la 13:10 comenteaza acum 382 vizualizari.

Filmul The Grand Budapest Hotel al lui Wes Anderson a fost nominalizat pentru nou premii Oscar. Din păcate însă nu există și o categorie care să premieze locațiile în care sunt filmate premiantele marelui ecran. Însă dacă aceasta ar exista, Görlitz, orășelul aflat la granița dintre Germania și Polonia ar putea câștiga detașat premiul cel mare. Orașul a fost folosit drept locație pentru o mulțime de filme care au fost premiate cu premii Oscar și chiar pare că are o legătură strânsă cu filmul. În Görlitz s-a născut Emil Jannings care a primit primul premiu Oscar pentru cel mai bun actor, în 1929, pentru rolul din filmul lui Josef Von Sternberg – The Last Command. Cel mai recent, Kate Winslet a primit statueta pentru cea mai ună actriță după ce a vizitat orășelul pentru filmările la The Reader.

În The Grand Budapest Hotel fațada clădirii principale este o machetă însă interiorul este un magazin în stilul art nouveau construit în 1913 – Görlitzer Warenhaus.

În dreapta acestuia se găsește turnul cu ceas care apare în filmul lui Quentin Tarantino – Inglourious Basterds. În stânga, apare fereastra de pe care a sărit Jackie Chan în filmul Ocolul Pământului în 80 de zile (Görlitz juca în acel film rolul orașului Paris :) ). The Book Thief și The Monuments Men au fost și ele parțial filmate în Görlitz. Explicația pentru care atât de mulți regizori aleg orășelul pentru filmările lor pare să fie faptul că centrul istoric al orașului a rămas intact după Al Doilea Război Mondial. În 1995, un donator anonim ar fi oferit orașului 675.000 de dolari pentru a repara unele construcții vechi. Potrivit unor ziare locale donatorul ar fi fost nimeni altul decât un alt câștigător al unui premiu Oscar – Nicolas Cage. (Preluare The Guardian)

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!