RSS Feed

Cat de destepti suntem?

vezi toate articolele de
25 Sep 2010 la 12:41 64 comentarii 1152 vizualizari.

Oamenii deştepţi sunt cei mai vulnerabili, pot săvârşi cele mai mari prostii, probabil datorită poftei de experimente noi, in discordanţă totală cu raţiunea si principiile. Unora, pur şi simplu, nu ne place soarele in viaţă, găsim oricând un butoi cu mocirla pe care să-l aruncam deasupra noastră pentru a strica voit atmosfera prea calda. Ne plictisim repede, acceleram si deceleram ritmul respiraţiei in funcţie de fantasmele care apar dupa primul colţ de stradă.

Ne înghesuim la cozi scrutând ce se află dincolo de pielea celor care aşteaptă. La un rând de opt persoane, la casa nr. 49 din Carrefour, şase aşteaptă liniştiţi, pradă diverselor gânduri cotidiene si lipsite de culoare, despre detergentul si biscuiţii din coş sau plata impozitelor. A şaptea persoană înghesuie produsele in sacoşe, plăteşte si priveşte fugitiv casiera, prin ecusonul din piept. A opta persoană socoteşte vârsta medie a cumpărătorilor, apreciază modul în care unii îşi dau şuviţele de păr după ureche, critică în gând poziţia scoliotică a fetei înalte, filiforme, din faţă, şi alungă cu mâna nişte regrete faţă de sine.

Noi întrerupem şirul firesc al evenimentelor, cu bagheta de magicieni amatori, însă tenace. Vrem sa facem altfel, altceva. Primim etichetă de nebuni, asta e, macar ne distrăm! Apăsăm enervant pe perforatorul de bilete din troleu, pana facem biletul ferfeniţă, alături de el închipuindu-ne o viaţă monotonă. Perforam până se uită toată lumea din autobuz, moment în care ne oprim si rânjim satisfăcuţi. Iar la următoarea staţie invariabil coborâm, deşi nu e staţia care trebuie, însă încercăm, căutam, inspectăm.

Avem o fascinaţie faţă de locurile noi, faţă de persoanele noi, ca şi când cele vechi care ne-au umplut deja sufletul au făcut stază şi trebuie pompate afară.

Ne îngrijorăm degeaba pentru detalii, pentru o replică aruncată aiurea, parcă peste stradă, într-o conversaţie care nu ne aparţine. Aşteptăm la semafor până se face roşu, după care trecem nonşalanţi, în orchestra de claxoane, şi răspundem la înjurături cu un zâmbet. Toţi se grăbesc să ajungă undeva, dar puţini ştiu din ce motiv; urmăm bordurile, sfărâmăm emoţii, cu scopul nemărturisit de a alunga plictiseala prin greşeală.

Noi iubim ca naiba. Vrem stabilitate, dar nu o putem duce mult, vrem palme peste obraz şi un spate întors, bine definit, ca să ne menţinem interesul pentru cineva. Ne plac telefoanele de la 2 noaptea, tastate în febră, către acel om relativ interzis de lege, însă care ne poate oferi un dram de “altceva”.

Ne punem în pielea altora cu uşurinţa cu care probam pantofi in magazinul cu reduceri. Ieşim din noi o noapte întreagă… pentru a intra a doua zi, dimineaţa, în pantaloni de pijama si geacă, zgribuliţi, la chioşcul de lânga bloc, pentru o pâine şi un ness. Iubim mai mult anticearcănele decât somnul, ne ţinem de barele de sprijin din metrou mai bine decât de regulile societăţii şi deschidem gura mai uşor pentru a critica decât pentru a săruta…

Ne mândrim în necunoştinţă de cauză cu perechile de coarne, precum cerbul care se admira în apa râului, fără a şti însă că aceleaşi coarne superbe se vor încâlci în crengi când va fi vorba de fugă de vânători, şi îi vor aduce necazul. Coarnele noastre sunt elastice, flexibile, ştiu să apară şi să dispară singure la nevoie.

Noi nu ne gândim niciodată pe termen lung, pentru că pare prea lung, săvârşim acte sub primul impuls si realizăm abia când ne mănâncă inima că nu mai avem degete să ne scărpinăm… Împărţim gânduri în dreapta şi în stângă până publicitatea noastră se impune pe piaţă. Aţi văzut vreodată reclama la delfini? Nu, evident, puţini oameni cumpără delfini. Însă detergent….

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


Etichete:


64 comments
 • 1

  Cât de deştepţi suntem noi !?

  Mă, dacă mai citesc o dată articolul în care tu te-ai inclus imediat în categoria celor deştepţi, eu cred că noi doi, făcând o medie, suntem cam fraieri. Dar suntem frumoşi, dă-ne dracu !

 • 2

  Andrei

  Eu ţi-am întins o mînă, da’ tu – cu coada pe sus. Na, acuma descurcă-te cu Cosa nostra! Hai s-o dregem repede. Dacă promiţi că te porţi frumos cu mine, îţi spun fără să te iau la mişto care e pluralul la “tenace”, cum se acordă pluralul “persoane” cu adjectivul “liniştit” şi cum poţi să spui “stază” şi “poziţie scoliotică” în termeni literari.

 • 3

  O societate completă, presupune şi “oameni deştepţi care nu gândesc niciodată pe termen lung ” din varii motive .

 • 4

  @cosa nostra: nu te-ai gandit ca poate ma intrebam “cat de destepti suntem?” pentru ca nu cred, de fapt, ca suntem destepti (sigur cade varianta desteapta) dar imi place sa-mi fac iluzii; cine nu-si face? poate exista vreo reteta, poate merge prin auto-sugestie. Cat despre frumusete, nu stiu cat ajuta. Fara prea mare legatura ca si continut, doar ca titlu: avea Leonard Cohen un roman “Frumosii invinsi”.

  @vaya: multumesc pentru corecturi. Esti cool! Dar termenii medicali suna asa biiiineee….

 • 5

  Eu mă uit la un câine şi îi zic “marş”, el pleacă.

  Mă uit la altul şi-i zic “cuţu-cuţu” şi el vine.

  El se uită la mine şi latră. Şi habarnam ce zice.

  El mă înţelege, eu pe el nu. Care-i mai dăştept?

  ___________ de ce porcii sunt cele mai inteligente animale domestice???

 • 6

  Andrei, glumeam ce naiba !

  Iar frumuseţea contează foarte mult – cel mai mult. Nu te preface că nu ştii !

  Se pare că tu eşti frumoasă. Deci lasă-le pe figurile !

  Şi eu sunt frumos: am un picior mai scurt, dar nu se vede. Nici ochiul lipsă pentru că mi-am pus de sticlă. Dinţii nu-i mai am dar am o proteză mişto. Mă rog, mi-au greşit-o ăia şi-mi stă cam strâmb, dar în rest e mişto !

 • 7

  eu cînd văd criteriile alea mă gîndesc doar la fiică-mea, care la 5 ani, îmboldită tot timpul să mănînce peşte a ripostat vitejeşte:

  - da` ţe mă tot bateţi la cap cu pestele ăsta!

  - păi… trebuie să mănînci peşte, peştele ajută la creier, la gîndire…

  - da` io toată ziua mînc peste!! de ţe nu gîndesc mai mult!!??

 • 8

  Hai măi Andreea, cu de astea vii !?

 • 9

  E bine ca va cazniti sa deveniti foarte corecti dpdv gramatical. Softurile moderne oricum modifica foarte usor limbajul, incat veti avea cu ce va umple plictisul. Nu prea va veti face intelesi, veti uita oricum repejor tot ce veti invata/exprima degeaba, dar nu va veti plictisi. Sa ma anuntati si pe mine cand aveti ceva de zis. Eu am patru clase, sa zicem. Toata Pandora asta nu face nici cat o virgula din scrierile mele, stiam eu ca sunt singurul care a zis ceva :)

 • 10

  Uite, pe asta cu pusul in pielea celorlalti eu n-o mai detectez pe la nimeni…din autoconservare personajele sunt toate nerabdatoare si ignorante…

  Iar faptul ca romanul cumpara detergent e de-a dreptul grozav. Ar putea persevera si cu pasta de dinti, deodorant sau sapun…Si cumpara si delfini, chiar si pantere…si asta e o problema…

  A+

 • 11

  Andruşca,

  !!!???

 • 12

  @cosa nostra:

  delfini si pantere?

 • 13

  Andruşca, tu ai zis că eşti mai pragmatică aşa, în ultimul timp. N-am uitat discuţia dar n-am înţeles. Mă luminezi şi pe mine !?

  Că ştii de ce !?

  Eu te vedeam totuşi cu ceva strălucitor pe tine: nişte pietricele, nişte chestii.

  Orice gagică orişicât !

 • 14

  @cosa nostra:

  Nu, fara pietricele, fara chestii, fara bling-bling. Daca tu ma vedeai cu pietricele…poate si cu un poncho, sau cu un guler de blana…nu eram eu aia…era alt serial…

  Lamureste-ma si pe mine cu o chestie: defineste-mi si mie notiunea de gagica, te rog!

  A+

 • 15

  Huliganii !

  …. ar spune Maestrul. I-as raspunde insa ca treaba asta are si nu prea are plural. Ca nimanui nu i-ar place sa locuiasca camera lui Barba-Albastra in comun. Fiecare cu naluca lui si cum altfel ? Daca ar fi sport in echipa, am ajunge doar simplii membrii misa.

  Poate nu niste Aniceti tematori de trasnete fatale in goana dupa marele destin si nici un Stefan dupa ceruri ce se crapa, dar in tot cazul naluca ne cheama departe, departe…. mult dincolo de trocurile unei societatii acaparatoare … si sa fie oare doar splendoarea nedescoperita a acestei lumi ?

  …. si ar putea fi specific romanesc ? Cat se poate de !

 • 16

  @Andrusk: ia stai oleacă!

  …păi la poză eşti rujată şi boită la ochi cu toate halea, d-apăi ce să creadă lumea?

  Pfff… nu că te-aş fi întrebat care e tariful, dar de cercei şi etc. mai că nu te vedeam fără :|

 • 17

  Andrusk,

  Ca să nu persist în penibil, poate îmi spui şi mie cum se scrie Andrusk cu diacritice. Am încercat în toate felurile şi nu sunt sigur de niciunul. Şi ştiu cât e de enervant e să-ţi pocească unul numele.

  Deci:

  În accepţiunea noastră gagica sau bagaboanta e o femeie foarte tânără sau care are aspectul şi comportamentul de femeie tânără ;

  Dezgheţată la minte [cu sau fără cine ştie ce studii] ;

  Frumoasă dar mai ales sexoasă şi care se ocupă cu responsabilitate de frumuseţea sa, de aspectul său [haine, pedichiuri et c. ] ;

  Independentă, ne-feministă, căreia îi place compania bărbaţilor mult mai mult decât cea a femeilor ;

  Care, dintr-un simţ de orientare şi o inteligenţă cum numai femeile pot să aibă, nu refuză nici-o relaţie cu un bărbat care ar putea-o ajuta într-un fel sau cu care s-ar simţi bine. Motive de genul nu stau cu ăla că e cam bătrân şi ce zice lumea sunt glume proaste pentru ea.

  În general, noi le zicem femeilor noastre bagaboante : aia a fost bagaboanta lu´ Cosa Nostra sau bă ce bună-i bagaboanta lu´ ăla !

  Când eu îi zic uneia bagaboantă, deja sunt sclavul ei !

 • 18

  @cosa nostra:

  Nu e vorba de penibil, poti sa-mi pocesti numele cat vrei ca nu ma deranjeaza. Da-i cu niste creativitate asa cum iti merg degetele pe taste!

  In definitiile tale am sesizat niste aspecte si sper sa nu gresesc: gagica e mai suava, mai gingasa, iar bagaboanta pare-se ca e mai versata decat gagica. Deci bagaboanta te poate subjuga cu agresivitate prin nurii ei iar gagica e mai pe stilul light?

  A+

 • 19

  @Habarnam:

  Esti sigur ca e poza mea?LOL

  A+

 • 20

  Nu m-ai înţeles. De fapt nu ştiu ce naiba am, dar în ultimul timp nu-mi ies explicaţiile deloc !

  Gagica este femeia disponibilă în general.

  Bagaboanta e tot o gagică, dar care, în plus, corespunde şi descrierilor din comentariul precedent.

 • 21

  Tu Andruşca unde te încadrezi !?

 • 22

  @cosa nostra:

  In niciuna din definitiile date….

  A+

 • 23

  Casa nostra pe unde te bagi tot off-topic esti, de ce oare? gandesti doar cu ce ai intre picioare????

  alt Elena din Troia
  2010-09-25 19:26:39 | Raporteaza
 • 24

  Elena,

  Ţi-am pus deja un comentariu la un alt articol la care, ca şi aici, te luai de mine.

  Dacă vrei să dialogăm treci acolo şi răspunde.

  Putem vorbi şi aici. Dar ce vrei să-ţi răspund !? Dacă gândesc cu pula !? Nu, nu gândesc cu pula, cu pula doar fut. Dar ştii cum !? Ca maşina de cusut Singer germană. Vrei să-ţi arăt !?

 • 25

  Andrei

  “vaya: … Esti cool!”

  Băi, Andrei, tu cu chestii din astea vrei să mă împaci? Ce dreacu, suntem aici pe feisbuc, mesinger, haifaiv? Cool sînt Dodo, Andruşc, Cruceanu… Mie poţi să-mi spui că sînt deştept, mintos, meseriaş, golan, bagabont, dat în mă-sa, ager, pricopsit, scornaci, meşter, profesor, tătic. Mă rog, nu toate deodată, alege tu una din ele – şi mai vedem.

 • 26

  Andruşca,

  Atunci spune tu cum eşti. Nu tu personal, descrie categoria în care te-ai încadra !

 • 27

  Andrei,

  Lecţia numărul doi:

  Dacă nu susţii articolul prin dialoguri cu cititorii, n-ai făcut nimic. Uită-te la trafic !

  Ştiu, e sâmbătă. Dar dacă ţi-ai planificat să-l susţii altă dată, ai greşit. Dacă iese din partea vizuală a listei din dreapta cu cele mai recente articole, s-a dus, nu ţi-l mai citeşte nimeni decât dacă vede semnul mau la lista cu comentariile recente. După ce dispare şi ăla s-a terminat !

  Apoi, eu nu am înţeles penultimul paragraf – cel cu coarnele. Sigur n-ai sărit ceva din greşeală !?

 • 28

  @cosa nostra:

  Amicul Vaya zice ca sunt cool și o zice cu atata patos ca tind sa dau putin din gene galeș si sa-l cred…glumeam… Na, nu pot eu sa-mi lipesc o etichetă pe frunte așa de sambătă seara și sa spun ca sunt Zâna Maseluță, Mica Sirena, Esmeralda, Ghionoaia, Coropișnița sau Cruella…nu se face, ar fi cu doză de subiectivism…

  A+

 • 29

  Andruşcă

  “Amicul Vaya zice ca sunt cool și o zice cu atata patos ”

  Unde ziceam eu cu patos?! Patosul era pentru Andreică. Dacă vrei să zic ceva cu patos despre tine, bagă şi tu o poză bust.

  Andruşc. Băi, te-am judecat cam repede, nu eşti proastă cum am zis. Uite, bătrînul Cosa a avut răbdare cu tine, şi scoate ceva din tine. Am greşit, da’ şi tu ţi-ai căutat-o cît ai făcut galerie pe blog la Dodo.

 • 30

  Tu crezi că te-am întrebat sperând să-mi expui o părere obiectivă despre tine !? Cum să-mi expui o părere obiectivă !? Nici măcar matematic nu e posibil aşa ceva.

  Şi de ce să nu te descrii !? Ce-ar avea !? Dar mă rog, … tipic feminin !

 • 31

  @Vaya:

  Maestre, ma flatați și-mi iau nasul la purtare…Clemență!

  A+

 • 32

  @cosa nostra:

  Bine, daca vrei sa citești chestia asta scrisă de mine, na, scriu: sunt ză bici…E ok așa? Cel puțin așa se zvonește…

  A+

 • 33

  Ză bici, ca ză bici, dar cunoscându-mă cât de cât, crezi că mă interesa caracterul tău !?

 • 34

  @cosa nostra:

  Pentru restul, cunoscandu-te, stiu ca poti sa-ti folosesti imaginatia ta exploziva si multicolora!

  A+

 • 35

  Andruşc

  “Sunt ză bici”

  Băi, e cea mai tare replică pe care am auzit-o în ultimele zile pe pandora! Să-mi cadă dacă nu! Şi – maaaamă!! – scrisă cu “sunt”, cum cere cacademia şi cum scria oh! nichita. “Sunt ză bici”. – Andruşc, dacă îmi zici că ai zis-o la mişto, te rup, mă! Băi, eşti mai tare ca Sonia lui Alioşa Karamazov – eşti sufletu meu!

 • 36

  @Vaya:

  Duioșenia dumneavoastra nene Vaya m-a topit…

  A+

 • 37

  Andruşcă, nu mă lua la mişto, nu rîde de Sonia mea. Mie nu-mi zice “nene” nici băieţelul vecinilor mei – are opt ani şi mă strigă “barosane!”.

  Şi să ştii că nu-s duios, şi nici nu te iau la mişto. Eu am o slăbiciune metafizică faţă de curve. Metafizică, băi! Dacă ai chef, îţi zic.

 • 38

  @Vaya:

  Ai grija,dupa cum o simt eu pe Andrusk,cred ca are personalitate dubla.In realitate cred ca e profesor de matematica si are cel putin 50 de ani.Tu stai acum de vorba cu ceea ce ar fi putut fi… :)

 • 39

  de aceea cautati oameni intelepti in fiecare comuna si oras ….

 • 40

  ai cateva formulari PROFUNDE! Sinceritatea joaca un rol important in aceasta introspectie. da! “gandesti, deci existi”.

 • 41

  @Vaya: Cool poate fi interpretat oricum, şi ager daca vrei tu, dar vezi, încă nu ţi-am făcut portretul robot, nu te-am ghicit complet, te mai ascult. În rest, sunt figuri de-ale tale… Şi…tătic e mai bine decât cool? Sigur copilul tău îşi doreşte şi tătic şi cool!! Să se laude, toţi vrem părinţi cool. Partea cu coarnele se referă la înşelat. Ştii, vechiul clişeu reinventat. Mă irită câţi oameni în jurul meu îşi înşeală partenerul/a. Oricât de deştepţi ne-am crede, există celălalt mai deştept, care ne desenează coarne.

 • 42

  @Vaya: cred ca vroia sa iti zica “nene Vanea” :)

 • 43

  cei care cred ca cosa nostra e acelas cu vaya sa citeasca comentatiul 37. cosa nu ar scrie nici o data asa ceva unei femei. eu citesc pe acest blog inca de la inceput si pot spune ca cosa are un cult pentru femei. rareori cand le-a adresat cuvinte jignitoare şi atunci au cautat-o cu luminarea, si eu le-as fi zis la fel. si cum ar spune chiar el – cosa e un domn, ce p**a lui ! si eu stiu ca chiar asa este.

  vaya nu este decit o imitatie nereusita a lui cosa. no ofense vaya dar trebuie sa-ti gasesti propria identitate.

 • 44

  Corifeul,

  1.

  Netrivialitate unui limbaj nu e un argument în favoarea considerării lui ca fiind şi legitim. Poţi împroşca cu venin şi printr-un limbaj academic. Cum de asemenea a folosi un limbaj obscen nu este dăunător întotdeauna. Uneori poate fi chiar clarificator.

  2.

  Argumentaţia !? Glumeşti !

  Sistemelor li se pot crea modele de analiză şi control pe baza principiilor.

  Odată afirmate principiile poţi prin consecinţă logică să creezi relaţii şi legi. Combinând aceste relaţii poţi să demonstrezi afirmaţii şi teoreme. Acesta este universul argumentaţiei. Dacă nu faci greşeli de logică, teoremele vor descrie corect sistemul pe care vrei să-l modelezi.

  Dar vai, ce te faci când doar şi un singur principiu de la care porneşti este greşit !? Tot cadrul argumentativ va duce la teoreme greşite şi implicit la modele greşite ale sistemului studiat.

  Ca o consecinţă, argumentarea afirmaţiilor ca şi limbajul academic nu legitimează în mod obligatoriu şi deci nu pot fi aduse în faţă ca bilet de intrare [cu consumaţia inclusă] într-un dialog.

 • 45

  Mă scuzaţi ! Comentariul precedent trebuia pus la alt articol !

 • 46

  Narcisa

  Nici măcar în jignit femeile nu sunt original, pentru că # 37 nu era o insultă, era un răspuns la # 32. Da’ probabil tu monitorizezi doar postările mele – de aia nu prinzi poanta.

  Iar faptul că ţi se pare că semăn cu Cosa Nostra este perfect explicabil – spiritele mari se întîlnesc, se aseamănă. Ca să ne deosebeşti, ţi-ar trebui mai multă inteligenţă şi subtilitate. Aici nu mai am cum să te ajut, dar dacă ţii neapărat, ca să nu te mai încurci între mine şi Cosa pe viitor, eu aş putea să-mi încep mesajele către tine cu un cuvînt jignitor. Sau preferi o înjurătură sănătoasă?

 • 47

  Andrei # 41

  Vezi, mă, ce provoci? Mă fac eu de rahat numai pentru că nu citeşti tu cu atenţie cine şi ce scrie. Te-am întrebat eu de coarne? – Băi, tu eşti mai nouă pe-aici, nu te-ai prins cum merg treburile. Să-ţi explic: stau nişte năvlegi cu carneţele şi tot notează, dau pe gugăl, caută, desfac arhive, compară stiluri… Acuma s-au enervat că semăn eu cu Cosa nostra şi asta îi încurcă oleacă.

 • 48

  @vaya: Doamneee… Eu cred ca sunteti prieteni la catarama si, pentru ca nu ati avut vreme de iesit la o bere sambata asta, preferati dialogul constructiv aici. Pare ok, noroc cu andrusk, ea e elementul cheie, ea intriga, nu?

 • 49

  @Gherman Adrian: Sinceritatea nu e chiar punctul meu forte, eu mint cam mult; si zic asta pentru ca ma oftic (cand se prinde lumea), nu pentru ca as fi sincera.

 • 50

  1.

  Eu nu am prieteni. Am altceva în acest sens.

  2.

  Nu beau nimic nociv: alcool, cafea sucuri. De bere ce să mai zic.

  Mă rog, gust [doar cât pentru a testa calitatea] băuturile făcute de mine şi foarte rar câte un pahar de Veuve Clicquot.

  3.

  Aş fi dialogat cu tine [deoarece, ca şi astăzi, ieri a plouat pe aici şi nu prea aveam ce face] dar nu ai răspuns la întrebarea mea şi pe de altă parte subiectul impune un pic de elaborare a comentariilor şi n-am prea avut chef ieri. Plus că am vorbit cam toată ziua cu câteva autoare de aici pe alte canale şi nu mi-a mai stat gândul la blog.

  4.

  Chiar dacă pare mişto, poza ta e cam nasol aleasă. Nu ştiu cum cad umbrele, … mă rog ceva e în neregulă cu ea !

 • 51

  @cosa nostra: 1. Nu intru in intimitati, ca-mi prind palaria. 2. Ma bucur ca nu bei alcool, chiar ma bucur!! 3. Care dintre intrebari?… 4. Nu mi-am ales poza pentru a fi aplaudata… e doar… o poza. Abia dupa, am observat ca mai sunt autoare amatoare de palarii pe Pandora’s, m-am conformat trendului fara sa stiu. Pot sa pun un disc data viitoare, dar nu ai avea un chip caruia sa te adresezi, nu ar fi amuzant.

 • 52

  Nu ştiu de ce dar am impresia că mi te adresezi mie dar ai în minte un personaj colectiv, comentatorul:

  Ce intimităţi, cine ţi-a propus, eu !? În ce comentariu, că prin telepatie sau prin teleenciclopedie nu aveam cum.

  Cum care din întrebări !? Ţi-am mai adresat eu vreo întrebare în afara celei de la #27 !?

  Iar în legătură cu poza, eu nu mă refeream la pălărie şi nu insinuam că tu ai pus-o acolo pentru a primi aplauze.

  Estetico-fotografic are nişte scăpări. Poza, nu pălăria sau faţa ta.

  Şi pe de altă parte, la femei, nimic nu e doar ceva. În cazul de faţă poza nu e doar o poză. Iar tu ştii bine asta.

  Femeile trebuie să fie atente la detalii. Iar când îşi arată o poză, o fac cu multă dibăcie şi scop.

  Să nu-mi spui că tu eşti altfel că mă dezamăgeşti [nu că ar conta pentru tine dezamăgirea mea!].

 • 53

  @Ana Maria Andrei: ma rog… la capitolul autocritica nu stai rau din moment ce creionezi neajunsurile caracterului uman – ca sa faci asta e nevoie si de o privire atenta in propria-ti ograda pai… si faptul ca recunosti ca minti prea mult implica existenta sinceritatii :) sa fie doar un moment de destainuire? eu vorbeam in special despre scriere…

 • 54

  Cosa nostra, te asigur ca nu am sarit nimic. Coarnele se refera la inselat, tradat, cum vrei. Si sunt flexibile, si sunt detinute chiar si de oamenii destepti cand se confrunta cu parteneri de viata inca mai destepti. Asta e..

 • 55

  @Cosa deci doar atat poti? sau inca nu ai inteles subiectul?

  alt Elena din Troia
  2010-09-26 19:36:23 | Raporteaza
 • 56

  @Cosa si referitor la poza autoarei…pai la a ta nu te uiti? tot ce se vede e un zero barat, noi ce sa intelegem acum? este cea mai reusita poza a ta sau mai ai altele la fel de reprezentative?

  alt Elena din Troia
  2010-09-26 19:40:18 | Raporteaza
 • 57

  Băi costeluş,

  Ai postat astăzi sub vreo cinci nume diferite. Hai să te ajut: băi, îţi pute gura de atâta supt de puli. Ştiu toţi cine eşti.

  N-are rost să te dai gagică. Ţi-am spus nu mă interesează de ce sex eşti. Oricum nu pot să-ţi dau muie pentru că nu mi se scoală la cârcebe, de câte ori vrei să-ţi spun !?

 • 58

  @Radu Popescu:

  Aveti feelinguri eronate stimabile…profesoara dvs de matematica din liceu v-a bantuit imaginatia mult timp?

  A+

 • 59

  Ce te-ai atacat !

 • 60

  @cosa nostra:

  Io? Neeaa! Am intrebat ca sa inteleg de unde i-a venit ideea…stii si tu cum functioneaza mintea omului…

  A+

 • 61

  Nu, nu ştiu. Dar îţi cunosc ţie tonul: te-ai atacat !

  Încă vreo câteva comentarii la diverse subiecte şi voi şti totul despre tine. [ca şi caracter, evident !]

 • 62

  Pls un vot pt tineret!

  managersleague.../

  managersleague.../

 • 63

  @Andrusk:

  Eu ziceam de profesor…si vroia sa sune ca o gluma!

 • 64

  @Andrsuk: …si ideea mi-a venit de Dr. Jekyll and Mr. Hyde…

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
Sunt Magnolis si… ador viata. Imi place sa cred ca nu m-am născut sub un semn oarecare, pentru că graţie transmiterii mendeliene a genelor, îmbin nostalgia faţă de amănuntele vieţii (specific tatălui meu) cu o nemărginită apetenţă pentru fenomenele abstracte, matematice, capabile să elucideze mistere (specific mamei). Aparţin acelei categorii de fiinţe paradoxale care ar plînge dacă se fac de rîs într-un magazin alimentar, dar ar fi suficient de aspre pentru a suporta, fără lamentări, mirosul înţepător al formolului şi imaginea cadavrului de pe masa de disecţie.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!