RSS Feed

Hainele interzise femeilor în 2014

vezi toate articolele de
16 Oct 2014 la 09:43 5 comentarii 1370 vizualizari.

Femeile din întreaga lume încă mai au interdicții atunci când vine vorba de hainele pe care vor să le poarte. Unele dintre articole sunt considerate indecente iar altele sunt interzise pentru că acoperă prea mult corpurile femeilor. O mulțime de legi împiedică femeile din Uganda și până în Franța să îmbrace ceea ce vor.

Fusta mini

În februarie, în Uganda, femeilor li s-a interzis să poarte fuste scurte. Unele dintre femeile care s-au împotrivit acestei restricții au fost dezbrăcate public. Ca răspuns, 200 de femei au protestat în capitala țării – Kampala – împotriva guvernului.

În Anglia, peste 250 de fete au fost exmatriculate dintr-o școală din Isle of Wight, în iunie, pentru că aveau fustele prea scurte. Directorul școlii a declarat că a vrut să pregătească elevele pentru viața de pe piața de muncă.

Colanții

În martie, o fetiță de 13 ani din SUA (alături de celelalte colege) a fost informată de profesori că nu va mai putea purta colanți la școală deoarece aceștia atrag prea mult atenția băieților.

Luna aceasta, o școală din Michigan a interzis de asemenea colanții pentru că distrag atenția și încurajează fetele să se îmbrace nepotrivit.

Pantalonii scurți

În iunie, la Universitatea de Asistente din Texas, stuentelor li s-a interzis să poarte anumite haine cum ar fi: pantalonii scurți, fustele scurte, pantalonii mulați sau cămășile decoltate.

În Canada, în luna mai, un liceu a interzis elevelor să poarte pantaloni scurți. Una dintre eleve a fost amenințată că va fi exmatriculată dacă va continua să-i poarte. Eleva a realizat un poster pe care l-a lipit pe holurile școlii, mesajul acestuia era: Nu mai umiliți fetele pentru că poartă pantaloni scurți. E caniculă. În loc să le umiliți pe fete pentru corpurile lor – învățați băieții că fetele nu sunt obiectele lor sexuale.


Pantalonii lungi

În luna iulie, în Egipt, un preot ortodox a interzis femeilor creștine să poarte pantaloni, bluze și machiaj în biserică.

În Anglia, luna trecută, o directoare de școală a interzis elevelor să poarte pantaloni prea strâmți în zona fundului.

Lenjerie intimă

Un pastor din Kenya le-a interzis în februarie femeilor din comunitatea sa să poarte lenjerie intimă la biserică pentru că aceasta le-ar fi împiedicat să se simtă mai aproape de Dumnezeu.

Mai multe eleve din Canada au fost scoase de la cursuri în mai pentru că bretelele sutienelor lor erau vizibile sau pentru că purtau topuri fără bretele.

Voalul islamic (burqa), niqab și hijab

În iulie, Franța a interzis burqa în locurile publice. De asemenea Belgia care a interzis și burqa și niqab.

Și Australia interzice niqab-ul începând de luna aceasta și luna trecută, în Qatar, câteva femei care purtau hijab au fost obligate să părăsească sala în care avea loc un meci de baschet.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 5 comments

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Pandora’s, platforma feminină de comentarii, bloguri şi opinii REALITATEA.NET
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!